ستيك انتركوت مشوى من مطبخي علي طريقتي



طبق بيف ستيك مشوى يجنن



لحمة ستيك انتركوت


رشى عليها ملح و فلفل على الجمبين. ...


و شوية زيت زيتون كمان من فوق ....


جريل سخنة جداا و حطى عليها اللحمة ... لو معندكيش جريل ممكن فى طاسة سخنة على النار ......


اشويها على الجمبين. .. rare .. medium rare... done .... will done ...... حسب ما تحبى سوى اللحمة .. مستوية بسيط ... أو مستوية جدااا أو نص سوة ... على مزاجك. .. لو عوزاها نص سوة يعنى دقيقة و نص او دقيقتين على كل جمب ... لو عوزاها مستوية جدااا تقريبا 3 دقايق أو 3 دقايق و نص على كل جمب. ....متدوسيش عليها خالص و هى بتتشوى علشان متنزليش العصارة الجواها و تلاقيها نشفت ..و متنسيش كمان أن التسوية الزيادة بردوا بتنشف اللستيك خلى بالك ..
و كمان لازم تكون الشواية أو الطاسة سخنة جداا قبل ما تحطى عليها اللستيك

قبل ما تشليها امسحى فص ثوم عليها من فوق ......


و كمان امسحيها بحتت زبدة. ....


خلاص شليها فى طبق ....


سبيها ترتاح 10 دقايق عشان تبقى طرية من جوة و السوائل الفيها تطيرها " jucy " يعنى ......لو حساها لسة مستوتش و عوزاها تستوى اكتر دخليها الفرن ربع ساعة على درجة 200 ..

بطاطس مسلوقة و متقطعة مكعبات و جزر و ممكن تحطى كمان بسلة و بروكلى أو كمان ذرة مسلوقة


شوحيهم على النار مع حتت زبدة و ملح و فلفل و بصل بودر و زعتر فرش أو ناشف .... و كدة خلاص جاهز

لما تقدمى اللحمة متنسيش تحطى عليها الصوص البنى النزل منها و هى بترتاح مهم اوى و تحفة


و دة شكلها من جوة و هى متقطعة


طبق جااااااامد

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

الرقاق الجامد اوى من مطبخى 👍 👍 سهل و سريع و يجنن 💖 الطريقة بالتفصيل و الصور 😉 😄 رمضان كريم.

البيف ستيك و مكرونة بالمشروم و الوايت صوص 👍 👍 على طريقتى 👍 من مطبخى 😄 الطريقة بالتفصيل و الصور